Open ONE+

Po naročilu

Super lahko kros hardtail kolo, na katerega lahko namestite pnevmatike do velikosti 3″ za najslabše terene.

Kategorija:

Leta 2012 smo predstavili O-1.0, prvi hardtail, lažji od 900 g, na svetu. Bil je popoln dirkalni stroj XC, saj so naše stranke (vi!) to vedno znova dokazale, od kros tekem svetovnega pokala do zmag na Cape Epic (brez sponzorstva!).

Sredi leta 2015 smo bili skoraj pripravljeni na uvedbo ONE, a smo si zaradi zamude pri izdelavi in uvedbe standarda Boost premislili. Boost poveča togost koles in okvirja ter izboljša odmik pnevmatik. To je bila predobra priložnost, da bi jo izpustili, zato smo okvir popolnoma predelali v zdajšnji ONE+.

ONE+ je še vedno brezkompromisni dirkalni stroj XC; naše stranke od nas to pričakujejo, zato nismo sklepali prav nobenih kompromisov. Boost, spodnji nosilec BB92 in naša prečna os Thru-Thread še povečajo togost pogonskega sklopa, medtem ko novi Wire-stays izboljšajo navpično skladnost in oprijem. Še nekaj popravkov in posodobitev je povzročilo, da je ONE+ veliko boljši okvir, kot smo kdaj koli mislili, da je mogoče.

In potem bonus: Boost ne samo poveča togost koles in okvirja, ampak tudi odmik pnevmatik, kar pomeni, da je zdaj primeren za 29er XC pnevmatike in 27,5+ srednje debele pnevmatike. Glejte razlago spodaj.

Filozofija pnevmatik

Pri ONE+, tako kot pri njegovem predhodniku O-1.0, gre predvsem za okretno vodenje in učinkovit prenos moči v super-lahkem paketu. Vendar smo močno povečali možnosti pnevmatik:
1) Pri postavitvah 29er – odvisno od širine platišča – se prilegajo pnevmatike do 2,4". Pri širših platiščih uporabite manjšo pnevmatiko, saj se zaradi platišča vseeno dvigne.
2) Pri postavitvah 27,5" se prilegajo pnevmatike do 3,0". Tudi tu je to odvisno od širine platišča.

VEDNO preverite pnevmatiko na platišču, ki ga želite uporabiti, in poskrbite, da je odmik med pnevmatiko in platiščem 6 mm. Dejanske širine pnevmatik in platišč se med proizvajalci toliko razlikujejo, da skoraj ni pomembno, kako je pnevmatika označena. Morate izmeriti.

Upoštevajte, da se kolesa pri velikosti Small veliko bolje prilegajo in so okretnejša. Kolesa XC so torej 27,5", srednje debela pa 26+.

Barva

  • Aqua Blue
  • Israel Start-Up Nation Edition
  • Crimson Red
  • Sterling Silver

Zavore

  • Disc
  • Rim