open kolol

O kolesih?

Nekaj o kolesih, ki jih ponujamo. Za več vprašanj smo vam na razpolago …

Kolesa Factor

Factor Bikes je bil zasnovan iz predanosti inovacijam, hitrosti in zmogljivosti z naprednim inženiringom; naša duša živi v združitvi tehnologije in integracije, medtem ko naša dediščina izhaja iz naprednega moto športa in letalstva.

Leta 2007 se je Factor Bikes rodil v industrijski enoti v Norfolku v Angliji. Faktor je bil prvotno podružnica bf1systems in je začel kot vodilno inženirsko podjetje, ki se je ukvarjalo z najvišjimi stopnjami oblikovanja za nekatere najhitrejše in najprestižnejše blagovne znamke na svetu, med drugimi Ferrari, Aston Martin, Lamborghini, Maserati in številne ekipe F1, Moto GP in WRC.

V svet kolesarjenja smo prvič vstopili leta 2009 z revolucionarnim FACTOR001: to edinstveno cestno dirkalno kolo je bilo čudovito tako po svoji lepoti kot edinstveni prefinjenosti. Bilo je leta pred svojim časom. Ker smo še naprej rasli in se razvijali, se naša temeljna zavezanost ni omajala: naša inženirska ekipa nenehno premika meje mogočega.

Sledilo je več pionirskega razvoja in leta 2012 je Factor začel sodelovanje z Aston Martinom Factor ONE-77 £25k Hyper Bike.

Leta 2013 smo predstavili svoje prvo serijsko kolo, inovativno aerodinamično Vis Vires, ki se je popolnoma izognil pravilnikom UCI. V osupljivem paketu je združilo vse, kar smo poznali prej, vključevalo je merilnik moči, ki ga je razvil bf1systems, našo preizkušeno razcepljeno spodnjo cev Twin Vane in razcepljene zunanje vilice »Dual Bayonet«. Vis Vires je odprl povsem novo dobo Superbike; eno kolo združuje aerodinamiko, sisteme popolne integracije in podatke v enem paketu, ki podira kalupe. Naša platforma Vis Vires je prejela soglasne pohvale tako s strani svetovnega kolesarskega tiska kot prestižnih odborov za podeljevanje nagrad.

V začetku naslednjega leta je naša inženirska ekipa začela razvijati naslednjo generacijo okvirjev: ONE, ONE-S in O2. Čeprav smo v preteklosti že tesno sodelovali s profesionalnimi kolesarji, smo menili, da spremembe, ki smo si jih zamislili, zahtevajo bolj kritično, preverjeno dirkaško oko. Vstopil je Baden Cooke. Baden je bil 14 let vrhunski profesionalec, olimpijec, zmagal je na več kot 50 dirkah. Leta 2003 je Baden s sprintom prišel do etapne zmage in zelene majice vodilnega na Tour de France in premagal Robbieja McEwena in Erika Zabela. Baden je vozil za močne ekipe, kot sta Orica GreenEDGE in Saxo Bank.

Dlje kot je naša inženirska ekipa sodelovala z Badenom, bolj smo se zavedali, da njegove povratne informacije niso le preudarne in natančne, ampak se popolnoma ujemajo s Factorjem. Ko je Baden tesneje sodeloval z našo oblikovalsko ekipo, se je zaljubil v Factorjevo vizijo in ideal. Nato je prišel dan, ko je Baden odpeljal Vis Vires na testno vožnjo. Njegova usoda je bila zapečatena. Kmalu po prvi vožnji na Vis Vires je Baden vzpostavil partnerstvo z nekaterimi strokovnjaki za kolesarsko industrijo in skupaj z inženirjem Vis Vires Robom Gitelisom kupil Factor Bikes od bf1systems.

Nova generacija Factor Bikes, zasnovana na podlagi prispevkov Badena in Davida Millarja prvaka British Road in TT ter večkratnega etapnega zmagovalca Grand Tour, še naprej gradi na tej inovativni dediščini brez kompromisnih luksuznih zmogljivosti.

Kolesa Open

Naš moto pri OPEN je »trdo delati, da ostanemo majhni«. Bili smo »veliko podjetje« in napočil je čas za nekaj drugačnega. Zato kolo, ki ga želimo voziti, oblikujemo sami, kolesa izdelamo, prodamo somišljenikom in to je to.

Če ostajamo majhni, se moramo osredotočati na tisto, kar je pomembno: razvoj izdelkov, skrb za kupce (trgovine in potrošnike) in ne veliko drugega. Brez sponzorstva, brez trženja, brez kompletnih koles, brez bleščečih pisarn ali zaposlenih; za to preprosto nimamo časa.

Če tudi vi iščete preprostost lepih koles, prijetne vožnje, dobro družbo in ničesar drugega, se nam pridružite na OPEN.

Kolesa Bastion

Verjamemo v vas, kolesar. Veste, zakaj vozite, kako vozite in kakšno vožnjo si želite. Ste najboljša oseba za oblikovanje svojega kolesa po meri. Naše poslanstvo je, da vas opolnomočimo, da načrtovanje svojega kolesa izvedete tako, da ga prilagodite svojim potrebam. Končni izdelek je edinstveno natančen, naredil ga je kolesar za kolesarja.

Vse v Bastionu vodi strast do kakovosti in iskanje odličnosti. Veselje ob združevanju najnovejše tehnologije in inženiringa najboljših koles na svetu želimo deliti z vami, kolesarjem. Vabimo vse, ki delite našo strast, da se nam pridružite in skozi naš edinstven postopek oblikovanja odkrijete zadovoljstvo pri oblikovanju svojega osebnega sanjskega kolesa.

Zanima me …